Elscootern hotas av kylan

Elscootern har blivit ett populärt och omtyckt färdmedel runt om i de svenska storstäderna. Voi var först ut att lansera sin elscooter i Sverige, och därefter följde flera utmanande konkurrenter som snabbt etablerade sig på den svenska marknaden. Scootrarna från Voi var också först ut med att möte den svenska vintern med en väderlek och ett gradantal som de inte var anpassade för.

Voi har tagit lärdom från förra vintern och har gått ut med att de håller på att utveckla en vintermodell som ska klara snö och is på gatorna. Men det verkar som att det tyska elscooterbolaget Circ kommer att lansera sin vinteranpassade elscooter modell före Voi. De menar att Circ kommer att bli det första elscooter bolagen i Sverige som har vinterdäck. Mycket tyder på att Circ till och med är först i världen med att lansera en elscooter som har vinterdäck. 

Det var under sommaren 2019 som Circ lanserade sin elscooter i Sverige och har därmed inte testat dem under en svensk vinter. Men bolaget är väl medvetna om vilka krav som elscootern kommer att ställas inför och vad som krävs för att de ska vara säkra att köra. 

De hjul som kan ses på alla elscootrar på gatorna idag är i princip bara utvecklade för sommarväglag. När temperaturerna går ner till minus fem, minus tio grader blir hjulens gummin som hockeypuckar.

Circ kommer att byta ut hjulen på sina elscootrar till vintern men de kommer också att minska ner antalet elscootrar på gatorna. De kommer också ha personal som arbetar med att snabbt åka ut och plocka undan deras elscootrar ifall de skulle vara i vägen vid snöröjning. 

Elscooterbolaget Lime kommer inte att rusta upp sina elscootrar med vinterdäck under kommande vinter men de har börjat se över hur de kan göra produkten säkrare vintertid. Elscooterbolaget Bird hävdar att de har hjul som klarar alla omständigheter och vägunderlag och att inte vinterhjul kommer att vara nödvändiga för deras elscootrar. Tyska Tier meddelar att vinterdäck kan bli aktuellt för under vinterhalvåret. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *