Kryptofjasko – Facebook faller från toppen

Facebook som har varit i blåsväder under den senaste tiden faller från tidigare toppnotering. Oroligheterna kring facebooks datahantering och en platt lansering av den nya kryptovalutan anses bidra till den kraftiga nedgången. 

För andra året i rad tappar facebooks varumärke efter sin toppnotering på 48,2 miljarder under 2017. Den senaste rapporten visar nu en kraftig minskning av bolagets värdet och att varumärket idag noteras till endast 39,9 miljarder dollar. Det är en minskning med 12 procent jämfört med året innan. Nedgången tros bero på turbulensen som varit kring Facebook under den senaste tiden. De har bland annat fått hård kritik för sin datahantering med användarinformation som har läckt ut samt problematiken kring den pågående konkurrensutredningen. Lanseringen av Facebooks kryptovaluta har inte heller slagit igenom som tänkt. Facebooks lansering av valutan benämns av flertalet medier som ett kryptofjasko och att det skulle bli någon uppgång för facebooks valuta är inte troligt inom en överskådlig framtid.

Från att ha ansetts som en av världens mest värdefulla varumärke visar en ny mätning att de nu har placerat sig på 14:e plats i bolags mätningen. I topp befinner sig nu andra stora IT-jättar och på första plats har vi Apple tätt följd av Google. Andra högt ansedda bolag är Amazon och Samsung som håller de håller en hög placering i mätningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *