Ökat intresse för inredning under corona

Allt fler lägger pengar på att renovera sina hem i coronatider. Handeln har under den senaste tiden sett en tydlig uppgång i omsättning på produkter inom bygg och inredning. 

Byggvaruhus och inredningsbutiker har sett en tydlig ökning i sin försäljning under senaste tiden. Både försäljning i fysisk butik och butiker på nätet har haft en tydlig uppgång. Men där det ökat som mest är försäljningen över nätet där e-handelsbutikerna haft den högsta omsättningen.

Det stora intresset att renovera och göra om hemma tros ha en koppling till coronaviruset. När allt fler tillbringar mer tid i hemmet läggs även mer pengar på att renovera. Det stora intresset för renovering och inredning har också ökat intresset för inspirationstidningar, inredningsmagasin och bloggar om inredning. Den ljusa trenden som varit stark de senaste åren består men allt fler har börjat experimentera och lyfta in färgade inslag i hemmet. Allt fler går även mot material av hög kvalité. För den som läser en modern inredningsblogg ser allt mer influenser där äkthet och typ av materialval blir allt central. Plast byts ut mot material som trä, metall, sten och ull. Den nya trenden är hållbara och bestående material som är mer skonsamma ur ett klimatperspektiv. Fokus är rena material som inte kräver lika stort energibehov för att tillverkas och som samtidigt respekterar jorden och klimatet. Den här trenden spås växa sig ännu starkare i framtiden takt med den grön klimatomställning.