Så fixar du snygga ögonbryn

Ett par snygga ögonbryn är något som många eftersträvar, men hur får man till de där riktigt snygga brynen egentligen? Ögonbrynen ger karaktär och liv till ansiktet. Det finns många olika ögonbrynsformer, allt från smala, tjocka, raka till lätt kurvade. Det finns även olika ögonbrynsfärger från ljusa och blonda toner till gråa, bruna och riktigt mörka bryn. Vilken ögonbrynsform som passar ditt ansikte bäst beror på den ansiktsform som du har. 

Ögonbryn efter ansiktsform

Alla ögonbrynsformer passar inte alla ansiktsformer. Om du har ett ansikte som har en rund form bör du välja ögonbryn med hög ögonbrynsform och en skarp båge. Har du ett ansikte med mer rektangulär form passar tjocka ögonbryn med en stark båge bättre. Vid ett avlångt ansikte bör du satsa på att låta ögonbrynen gå lite längre ut. Man bör även anpassa ögonbrynen efter avståndet mellan ögonen, har du ett brett område mellan dina ögon bör du fylla i dem en bit innan ögonen börjar. Har du däremot ett kort avstånd mellan dina ögon bör du istället anpassa brynen så att de är i linje med dina ögon. 

Microblading –  naturliga ögonbryn

Det är inte alltid det lättaste att få till de där snygga ögonbrynen. Många noppar ögonbrynen med hjälp av en pincett för att uppnå en önskad form, men det krävs många ögonbrynsstrån från början. Det är vanligt förekommande att inte ha den mängd strån som krävs för att kunna skapa ett par fylliga välformade bryn. Att måla brynen med ögonbrynspenna är annars en möjlighet men är tidskrävande och inte alla gånger man uppnår dom perfekta brynen då det tar sin tid att måla dit ögonbryn varje dag.

Få perfekt ögonbryn varje dag

Men under senaste åren har flera innovationer etablerat sig på marknaden och möjliggjort de perfekta ögonbrynen. Microblading är en teknik som har blivit allt mer populär. De kallas även 3D-bryn eller benämns som mikropigmentering av ögonbryn. Tekniken har utvecklats i asien och är ett effektivt och säker sätt att skapa snygga, naturliga och hållbara ögonbryn. Idag är det en etablerad skönhetsbehandling och den som vill fixa till sina ögonbryn kan numera göra det i de flesta större städer i Sverige, som microbladning Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Microblading är en semi-permanent behandling som går ut på att skapa tunna strån med en skapel och färg. I folkmun säger många “ögonbrynstatuering” men är egentligen kosmetiskt tatuering. Den som utför behandlingen är inte en tatueraren utan en microblading artist.

 Idag finns ingen krav på utbildning och certifiering, då skönhetsbranschen i Sverige är oreglerad, men det finns seriösa aktörer som utför microblading så det är viktigt att din behandlare har en certifiering så att du vet att kan sitt jobb. Utöver att göra bryn behöver dom även följa de strikta kraven på hygien med egenkontroll osv som gäller när man driver en salong.  Innan du bokar en behandling så kolla gärna upp recensioner och före och efterbilder på exempelvis salongens hemsida eller Instagram så att du kan känna dig trygg.

Budget:
Traditionell microblading kostar vanligtvis mellan 1000 – 3000 kronor att göra.

Premium: 

PhiBrows tillhör premium på Microblading och certifiering ges Phi Academy och det finns många olika nivåer kunskap hos behandlaren från Artist – Grand Master. Färgerna är sådana som inte drar åt orange eller grönt och som inte blöder, vilket är unikt för Phibrows som är världskänt och används mycket av kändisarna i USA.

Priset ligger från:ca 3000-6000 kr.

Resultat med microblading

Microblading är här för att stanna och är ett perfekt för dig som drömmer om ett par snygga ögonbryn som du varken behöver noppa, färga eller rita. Hållbarheten brukar vara 1-3 år och då kan man fylla på ögonbrynen.