Tre tips för att shoppa smartare

Varför betala fullpris när det faktiskt är möjligt att köpa saker lite billigare. Här är tre tips för hur du kan shoppa smartare så att du får mer pengar över till annat.   

Shoppa i lågsäsong

Handla när det är lågsäsong. Det går ofta att göra bra klipp när butikerna har rea. Du kan till exempel passa på att handla julsaker efter jul. Då brukar butikerna villa sälja slut på de sista julsakerna och har ofta en bra priser. Det går även att göra fynd genom att handla kläder när det är rea, klädbutiker rear ofta ut kläder efter att säsongen är slut. Passa på att handla sommarkläder när det börjar bli höst och köp vinterkläder när de börjar ta in vårkollektionen. På det här sättet kan du få bra pris på saker som annars skulle kostat dig mycket mer. 

Shoppa med rabattkoder 

Betala inte mer än vad du behöver. När du shoppar ska du inte betala mer än vad du faktiskt behöver. Det finns flera aktörer som erbjuder rabattkoder som gör att du kan få rabatt på saker som du handlar. Det går att hitta rabattkoder för många produkter, allt från matvaror och matkassar till klädmärken och streamingtjänster. 

Handla på nätet 

Ofta bättre pris på nätet. Att handla på nätet är många gånger billigare än att handla i en fysisk butik. Det beror på att butiker på nätet inte har en lokalhyra på samma sätt som en fysisk butik mitt i stan. Det gör att nätbutikerna kan hålla bättre priser till kund. Det är även lättare att hitta bra priser på nätet än om du är på stan och handlar. Idag finns det flera  jämförelsesajter på nätet där du kan jämföra priser på enskilda produkter på ett enkelt sätt, som du sedan kan beställa hem direkt. 

Shoppa second hand 

Handla smart och miljövänligt med second hand. Under de senaste åren har second hand fått ett rejält uppsving. I takt med att vi har blivit allt mer miljömedvetna och värnar om vårt klimatet allt mer har shoppingen inom second hand ökat. Genom att handla second hand sparar vi på jordens resurser samtidigt som vi sparar pengar. Det är ofta mycket billigt att handla på second hand än att köpa nytt. Att köpa saker i andra hand kan du göra via olika hemsidor som Blocket, Tradera eller Facebook. Det finns även renodlade fysiska second hand butiker. Det är helt enkelt både billigare och bättre att handla second hand.